Universal Studio's
Florida

bol universal studios

vlag halfstokDe eerste dag van de vakantie begon gelijk met een enorme dissillusie. Zittend op bed, kijkend naar CNN, leek het onwerkelijke werkelijk geworden. Het was 11 september 2001, net iets voor 9 uur 's ochtends Eastern Time. Op TV was de bekende skyline van New York te zien, maar toch klopte er iets niet. Het World Trade Center stond in brand, hoe kon dat gebouw nou in brand staan. En het was ook niet eens een kleine brand. Ik roepte naar mijn reisgenoot vol ongeloof dat het WTC in de brand stond, hij geloofde me niet, maar de beelden logen niet. En toen om 9:03 een nieuwe explosie. De camera van CNN was ingezoomd op de brand en links onder in de hoek was een explosie zichtbaar, een grote vuurvlam vulde het beeld. Toen werd ook pas duidelijk wat er aan de hand was, er waren twee vliegtuigen tegen het World Trade Center gevlogen, dit kon geen ongeluk meer zijn.Helemaal perplexed besloten we toch naar onze bestemming van die dag te gaan: Universal Studios Florida.

voor universal studio'sOp de kaart was de route al uitgezocht, maar dit bleek helemaal niet nodig geweest te zijn. Na het opdraaien van de Florida Turnpike (oprit/afslag zat NAAST het hotel) was het slechts een half uurtje rijden waarna de borden ons netjes bij de parkeergarage van het park brachten. Voor $7 dollar mochten we onze huurauto daar parkeren, helemaal op het dak, die slechts voor de helft gevult was. Het was niet druk.
Bij de kassa was het nog even wachten, maar binnen 10 minuten hadden we onze twee dagen pas (een echte aanrader sinds Universal twee parken heeft en een 2 dagen pas goedkoper is als twee losse kaartjes). Voor dag 1 stond Universal Studio's op het programma. Dit themapark staat helemaal in het teken van de film. Alle attracties zijn gebasseerd op grote films uit de Universal Studio stal.

huisje bij JawsDe eerste bezochte attractie was "Twister". Het was rustig in het park dus de wachttijd voor deze attractie (en de meeste andere attracties ook) bedroeg niet meer dan 15 minuten. Tijdens een voorfilmpje werd ons uitgelegd wat de effecten van een "twister" konden zijn. Na in de volgende ruimte nog een filmpje gezien te hebben konden we doorlopen naar de werkelijke attractie. In twee rijen zagen we de bekende "Bioscoop"-scené nagebouwd voor ons. De bioscoop draaide in de verte net als in de film, de film "The shining". Alles leek heel rustig tot er in de verte een tornado aankwam. De rest verklap ik niet, dat zul je zelf moeten ontdekken.

op de foto met jawsHierna liepen we naar "Kongfrontation". Hier was de wachttijd al helemaal 0 minuten, de aangeven wachttijd van 10 minuten sloeg op het doorlopen van de wachtrij (die in het hoogseizoen vol staat). New York lag onder vuur (bijna ironisch). King Kong was los geslagen en de geheel Manahattan werd ontruimt. Doormiddel van een hangende tram word zo snel mogelijk geevacueerd, maar "King Kong" heeft hier een andere mening over.

Een eindje verder is de attractie "Earth Quake" te vinden. Deze attractie zal denk ik weinig introductie nodig hebben, bekend van onder andere de film "Beverly Hills Cop 3" en diverse tv-serie's gaat deze attractie erom dat met een metro-wagen een metro-station ingereden wordt, terwijl er een aardbeving plaatsvindt.

regenbuiHierna stond een boottochtje op het programma, echter werd dit wreed verstoord door een grote witte haai genaamd: JAWS. Gelukkig kunnen we dit verhaal nog navertellen door een heldhaftige vrouwelijke kapitein. Het weer begon echter intussen wel wat minder te worden. Dus moest er even voor een paar minuten geschuild worden onder een afdakje.

Bij de "Back to the Future" attractie was het een stuk drukker. De wachtrij leek ons erg lang en dus besloten we een "Universal Xpress" kaartje te halen. Met dit kaartje kun je op een later tijdstip terugkomen en de wachtrij voorbij. De machine gaf ons echter de keuze een kaartje te nemen voor het tijdstip wat nu al was ingegaan. Licht aarzelend er toch voor gekozen en binnen 15 minuten zaten we in de attractie. Met 6 personen stapten we in een grote convertable die ons door een reis in de tijd nam.

leegloop parkNa al dit heen en weer geschud was het eigenlijk tijd voor een hapje. Een eindje verder naar de attractie "Man in Black" lopend bleek hier helaas geen eet gelegenheid te zijn. De attractie zelf leek ook dicht te zitten. Dan maar verder lopen richting andere eettentjes. Onderweg liepen we langs een heleboel parkmedewerkers, tot eentje ons aanhield. Ze vroeg of we op de hoogte waren van de gebeurtenissen vandaag. We vertelden dat we het op de tv gezien hadden. Universal had gezien de ontwikkelingen besloten het park te sluiten. We werden vriendelijk verzocht het park te verlaten.

de parkeergarageBij de uitgang was het intussen een drukte van belang geworden. Iedereen stond in de rij voor zijn vrijkaartje. Sinds wij een twee dagen pas hadden konden ook wij alleen aanspraak maken op een vrijkaartje en niet op een volledige 'refund'. Een beetje verbaasd nog over het geheel liepen we met ons vrijkaartje het park uit. We zouden morgen wel terugkomen voor het andere park "Islands of Adventure" en dan als er nog tijd over was de rest van "Universal Studios" bezoeken...

Dag 2: Islands of Adventure