De stad
New Orleans

new orleans

balkon new orleansNew Orleans - The Big Easy. Van het hotel kregen we een kaart van "The French Quarter" en de "place to be and not to be". Met een toeringcar (gecharterd door meerdere hotels in de buurt) worden we op steenworp-afstand van "The French Quarter" gebracht. Een klein eindje lopen en we zijn bij Jackson-Square. Een plein waar volgens de "Walking-tour guide" eens duizende manschappen waren gesitueerd om de rebellerende inwoners van New Orleans in toom te houden. Met duidelijke invloeden van de Franse en Spaanse overheersing is het uiteindelijk overgekocht van Frankrijk door de USA. Dat ze de hele staat erbij kregen voor een koek-en-ei was mooi meegenomen.

Helemaal aan de rand van "The French Quarter" is "The French Market" te vinden. Elke dag van 8 tot 18uur kun je hier veschillende souveniers kopen van New Orleans. Van t-shirts tot skelet-poppetjes en natuurlijk de bekende plastic kralen (Mardi Grass). De gekochte kralen gingen echter mee naar huis. Vlak naast "The French Market" is de "Food Market" te vinden. Het loopt in principe door. Hier kan men verschillende etenswaar kopen. De opgestelde alligatorhoofden lijken ons echter te illegaal om over de grens mee te nemen (en eigenlijk kotswaardig, maar we waren in het openbaar).

aan de mississippiHier bevinden zich ook diverse eetgelegenheden en vooral de vis is aan te bevelen. Lekker in de schaduw zitten genietend van de muziek en de gefrituurde garnalen is het genieten van het leven.

Via een versnelde stap door Bourbon Street (het mag nergens in America behalve hier) is het weer terug lopen. Door de diverse straatjes met hun bekende balkonnen (als er geen palen onder staan is het een "balcony"). Via Jackson-square komen we uiteindelijk weer terug waar we begonnen waren, aan de rand van de Mississippi.

Teruglopend naar de bushalte kan er via "The Riverwalk Mall" vlak aan de Mississippi gewinkeld worden in diverse winkeltjes. Aan het eind/begin (ligt eraan waar je begint) zit een grote foodcorner waar het gekochte eten versnapperd kan worden op een buitenterras aan de Mississippi.

De volgende ochtend is er nog wat tijd over voor we naar het volgende hotel moeten rijden (slecht anderhalf uur verder). Besloten werd om naar een Alligator Tour te gaan. Het hotel helpt ons aan een toer die ons zelfs komt ophalen bij het hotel. Een eindje buiten New Orleans is een stuk swampland geleased door het toerbedrijf. Hier varen bootjes met toeristen langs de aligators (ze schijnen altijd met even veel toeristen terug te komen). De alligators zijn echter door de tweedaagse toer (en in het weekend zelfs drie keer daags) redelijk tam en komen bij het horen van de boot al op ons af. Smachtend naar een marsh mellow of als ze mazzel hebben een stukje rauwe kip. Zelfs de wasbeertjes (wel angstig kijkend naar de naderende alligators) pikken een stukje mee.

Door de kip aan een stok te bevestigen zien we diverse alligators vandaag een sprong wagen naar het lekkers. In een kleine twee uur zien we meer alligator's dan ons lief is. Halverwege mogen we zelfs een eenjarige versie vasthouden. Beter dan zo'n grote in je zwembad.

 

 

Conclusie:

New Orleans - The Big Easy !
Alligator Toer - Wel prijzig, maar een boel alligators.