Islands of
Adventure

hulk coaster

hulk coasterDe volgende dag stond het nieuwe pretpark van "Universal Studios" op de planning. Lopend door de "Citywalk" ging het dit keer rechtdoor i.p.v. rechtsaf. In de verte zagen we de vuurtoren al staan. Met ons twee dagen pasje waren we zo binnen en keken we al gelijk op van de enorme theming in dit park. Hier staat niet zomaar een pretpark, hier staat een echt amusementspark.

De eerste attractie waar iedereen op afloopt is natuurlijk "The Incredible Hulk Coaster". Met de schrikbarende wachttijd van 10 minuten (weer voor het doorlopen van de wachtrij, of misschien voor de voorste zitplaatsen) werden we vers in het park tijdens de klim van de achtbaan afgeschoten in een supergave achtbaan. Met meerdere helixen, kurketrekkers en wat nog niet meer (termelogie ken ik niet, wel het effect). Dit is echt de beste achtbaan die ik ooit gereden heb.

spidermanHelemaal perplexed van de lengte van de achtbaan (hij hield volgens mijn reisgenoot maar niet op ;) liepen we naar de volgende attractie: "Spiderman". Ook hier was weer een lange (10 minuten) wachttijd, die echter alleen veroorzaakt leek te worden door een foto-shoot met Spiderman. Eenmaal langs de poserende Spiderman was het direct instappen met de speciale brillen op onze neus. Het karretje (het nieuwste voertuig voor journalisten) reed een straatscené binnen waar het spiderteken ons al opwachte. En ja hoor, nog geen minuut later springt een driedimensionale Spidey op ons karretje (wat een lichte schudding veroorzaakt). Wat volgt is een opsomming van diverse baddies die ons karretje proberen te vernielen compleet met warmte en water-effecten. Het karretje beweegt bijna constant. Dit is echt "DE RIDE" van Islands of Adventure.

ripshaw falls"Islands of Adventure" kon voor ons al niet meer stuk met twee van zulke ride's. Gemoedelijk liepen we verder door Toon Lagoon op zoek naar de volgende trill-ride. En die zagen we in de verte al. Het was "Ripsaw Falls". Een zogenaamde boomstam-rit, maar met een drop die netjes begon, maar bijna gelijk stijler werd en door een stel planken ging (die zogenaamd omhoog kwamen door de hoofden van de personen in de boomstam) met uiteindelijk een grote "SPLASH" (en ja je wordt zeiknat). Ook hier weer een looptijd van 10 minuten alsvorens we de boomstam in kunnen. De val is intens en net als je denkt dat het voorbij is, gaat het bootje iets omhoog en komt alsnog in een bak met water terecht waar je een koele douche staat te wachten. Weinig is nog droog na deze drop.

splashGelukkig schijnt het zonnetje lekker en zijn we snel opgedroogd. Maar droog zouden we niet lang blijven. De volgende attractie was namelijk "Jurassic Park". Met een grote boot (die lekker leeg was) gingen we een bezoekje brengen aan "Jurassic Park". Rustig dobberend vaarden we langs diverse Dino's die rustig aan het eten waren, tot ineens een Dinosaurus uit het water ons de verkeerde kant opstuurde, zo een "restricted zone" in. In deze zone waren natuurlijk alles wat maar gevaarlijk was los gebroken. Net voor een grote T-Rex ons probeert te verpeuzelen vallen we naar beneden, met deze grote drop aan het eind (wederom hielden we het niet droog) was dit zeer de moeite waard. Het zonnetje scheen, wat kon ons gebeuren.

kijk uit een dinoMaar nu was het tijd voor een achtbaan, even lekker uitwaaien. Helemaal achterin in het park verborgen zitten twee achtbanen in één. In het gebied: "The Lost Continent" zitten de achtbanen genaamd: "Dueling Dragons". Na het doorlopen van de 10 minuten wachtrij kun je kiezen voor "Ice" of "Fire". We beginnen koel met "Ice". Het tweede wagentje wat binnenkomt lopen is voor ons. Aan de andere kant zien we de mensen in de "Fire" baan stappen. We komen naar elkaar toe en gaan samen omhoog. Zij aan zij, dan de een wat sneller, dan de ander. Maar bovenaan scheiden onze wegen. Het is een hangende achtbaan, dus onze benen bungelen lekker onder ons, tot op een gegeven moment een paar andere benen onder ons doorschieten, we zitten in een ware strijd met de andere achtbaan. Ook deze achtbaan is zeer de moeite waard, en zodra we eruit waren stonden we al in de rij voor de andere "Fire" achtbaan. Gelukkig zat bij de uitgang een verkorte ingang naar de achtbaan, zodat niet de hele wachtrij weer doorgelopen moest worden. Dit keer waren de omstandigheden echter anders, het regende. En niet zo'n beetje ook. Het kwam met bakken uit de lucht. Toch besloten we de 'ride' te nemen (een stuk sneller sinds onze voorgangers niet durfden), en dat hebben we geweten ook. De regen voelde keihard aan terwijl we alle kanten opgingen en veel van de ride zagen we niet, daar regende het gewoon te hard voor. Eenmaal weer terug op de grond waren we drijfnat, maar dat was nog maar het begin.

popeye bilge rat bargesDoor "Seus Landing" lopend besluiten we maar wat in het plaatselijke "Circus" te gaan eten. Een lekkere pizza, ons eerste "on-site" eten. Op de bühne waren Dr. Seuss zijn bedenkingen met een show bezig. Toch wat entertainment tijdens het eten. De bekers van de Cola boden ons een kijk op de attracties en gelijk viel een 'ride' op die we tijdens onze wandeltocht gemist hadden: "Popeye's Bilge Rat Barges". Dit was dan ook de 1e stop na onze maaltijd. Het doorlopen van de wachtrij was dit keer ook de enige wachtrij. Bij het draaiende platform was geen enkele wachtrij en ook vele bandbooten dreven eenzaam de 'ride' af. We kwamen bij een vader en zijn kleine dochter in de boot die de 'ride' al voor de vierde keer achter elkaar reden. Ze hadden poncho's aan en dat was volgens hun geen overbodige luxe. En daar hadden ze gelijk in, van het wilde varen werden de korte broeken al nat, maar van de waterval werd vooral ik door en door nat. Dan denkend door wat rustige vaarwater te varen staan er boven ons mensen met waterpistolen te mikken op de onderdoorgangers. Deze ride moesten we nog een keer doen.

coca colaDe helft van de dag zat er nog niet op of we hadden alle attracties al gedaan. Besloten werd enkele attracties te herhalen en hierna nog even Universal Studios aan te doen. In Universal werd nog een bezoekje gebracht aan "Terminator 3D" een 3D show met live-action. En een bezoek aan "Man in Black", een ride waarin op de Alien-scum geschoten moest worden.

 

Conclusie:

Universal Studios - Leuk voor 1x
Islands of Adventure - See you next year!?!