De stad
Atlanta

skyline atlanta

world of coca colaNa een lange rit via Savannah kwamen we uiteindelijk in Atlanta terecht. Via een wir-war van snelwegen is het bijna een wonder te noemen (oke ik zag het bord vanaf de snelweg) dat we zonder veel omrijden het hotel vonden.

Atlanta de stad van de 1996 Olympische Zomerspelen heeft eigenlijk maar twee attracties. Namelijk "The World of Coca Cola" en het CNN-center. Voor de rest valt het centrum van Atlanta (vooral op een zaterdag) enorm tegen. Naast de sporadische toeristen waren het voornamelijk de zwervers die het straatbeeld bepalen.

ouderwertse coca cola barDe eerste stop deze ochtend was "The World of Coca Cola". Een droom ging eindelijk in vervulling, na jaren Coca Cola spullen verzamelen zou ik eindelijk "The World of Coca Cola" zien. Na het kopen van een kaartje ging het met de lift naar boven waar de geschiedenis van "Coca Cola" werd verteld. Met behulp van de reklame door de jaren heen en de verschillende feiten (1928 was het jaar dat "Coca Cola" begon met het sponsoren van de Olympische Spelen, die dat jaar in Amsterdam was, is dit ook het jaar dat "Coca Cola" in Europa werd geïntroduceerd). In een klein open zaaltje konden de "Coca Cola" reklame's door de jaren heen bekeken worden, allemaal bijdragend aan het "duurste" merk ter wereld.

coca cola vlaggenDe laatst hal was een ware proefhal. Door het plaatsen van een bekertje kwam het goddelijke goedje in een klein plastic bekertje voor consumptie. De diverse producten gemaakt door "Coca Cola USA" waren hier te proeven. Een zaal verder was het wat exotischer en konden de diverse "Coca Cola" produkten van over de hele wereld geproefd worden. Het is raadzaam voorzichtig te proeven. Aan het einde van het museum kom je uit in de gebruikelijke "Gift-shop" waar alle soorten produkten te koop zijn met het logo van "Coca Cola". Als echte verzamelaar keek ik mijn ogen uit.

fonteinVanaf "The World of Coca Cola" is het een klein eindje lopen naar het CNN-center. Via het Centennial Park (park ter gelegenheid van de Olympische Spelen in 1996) komt men uit bij het CNN-center, vanwaar uit het grootste deel van de CNN-uitzendingen komen. In verband met de recente ontwikkelingen was de 'security' op zijn strengst en werd iedereen die erin kwam grondig gechecked. De hal in het midden van het CNN-center was een grote food-corner met diverse eet en drink tentjes. Daarnaast waren er ook diverse winkeltjes te vinden cnn talk back(met natuurlijk een CNN-store). Helaas waren de CNN-toers afgelast, maar was er op dat moment wel een live-discussie gaande die live op CNN te zien was. Het is leuk om te zien hoe zo'n live-show gedaan wordt. Normaal is deze show alleen door de week op de tv, maar gezien de recente ontwikkelingen was er een extra uitzending. We konden erbij gaan zitten, maar dit lieten we aan ons voorbij, kijken is leuker.

Voor zover Atlanta, de rest is niet noemenswaardig en met deze attracties is een ochtend al bijna te lang voor Atlanta (misschien als de CNN-toer beschikbaar is niet, maar dat is hooguit een uur). Terug naar het hotel, die Pizza's waren wel lekker...

Conclusie:

The world of Coca Cola - Voor de liefhebbers
CNN-Center - Tijdens crisis wel intressant